Sağlıkla Zayıflama, Yiyerek Zayıflama, Diyet Çeşitleri, Sağlıklı Yaşam Linkleri, Diyet Programları, Egzersiz Programları ve Beslenme Hakkında Bilgiler ve Linkler

11 Ocak 2011 Salı

İngiltere'de Sanal Gastrik Bant Uygulaması

Deutsche Welle Türkçe Servisi'nin verdiği habere göre AB genelindeki obezite oranı %25 iken, İngiltere'de bu oran Avrupa'nın en yüksek oranı olan %25.


İngilizler'in kilo problemi nedeniyle egzersiz, diyet ve vb yöntemler dışında başvurduğu bir başka yöntem de gastrik bant ameliyatları. Bu ameliyatlarla midenin üst kısmının çevresine yerleştirilen bir bantla hastanın daha az yiyerek kilo vermesi hedefleniyor. Operasyonun ortalama maliyeti 8.000 EURO.


DW Türkçe Servisi'nin haberinin en ilginç olan tarafı ise ameliyattan korkan hastalara uygulanan sanal ameliyat sistemi. Habere göre, Sanal gastrik bant uygulamasında, hipnoterapistler, hipnozla, hastanın vücudunda gastrik bant bulunduğuna inanmasını sağlıyorlar. Hipnoz için gelen hastaya operasyon geçiriyormuş izlenimi veriliyor ve tüm operasyon ayrıntıları açıklanıyor. Dolayısıyla hastalar bilinçleri kapalıyken midelerinin etrafında bir daraltma aracı yerleştirildiğini kabul ediyorlar. Bunun ardından da otomatikman kilo vermey süreci başlıyor.


Detaylar için : http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14760154,00.html






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder