Sağlıkla Zayıflama, Yiyerek Zayıflama, Diyet Çeşitleri, Sağlıklı Yaşam Linkleri, Diyet Programları, Egzersiz Programları ve Beslenme Hakkında Bilgiler ve Linkler

10 Ağustos 2010 Salı

Zayıflama Hapları Gerekli Mi?

Kilo problemiyle savaşan yüzbinlerce insan problemini daha hızlı çözmek ve sonuca ulaşmak için zayıflama haplarına yöneliyor. Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da, obezitenin ciddi bir sağlık problemi haline geldiği ABD'de de durumun benzer olduğunu haber sayfalarından takip ediyoruz. Peki zayıflama hapları gerçekten yararlı mı? Nasıl çalışıyorlar ve vücudumuz nasıl tepkiler veriyor?

Öncelikle bilinmesi gereken nokta, bitkisel-doğal ilaç adı altında satın aldığımız zayıflama ilaçları veya besin/vitamin takviyelerinin hiçbirinin doğal ya da bitkisel olmadığıdır. Doğal ya da bitkisel adı altında tablet haline ya da toz haline getirilmiş her üründe kimyasal bir çalışma yapıldığı gerçeğini unutmamalıyız. Bu konuda istediğiniz doktorla konuşabilirsiniz, size aynı şeyi söyleyecektir.

Birçok zayıflama ilacı özellikle yağlı besinler alındığı takdirde başta ishal olmak üzere çeşitli yan etkiler gösterebiliyor. Bu durumda zayıflama ilacı kullanımı sırasında yağlı gıda tüketiminden uzaklaşmak gerekiyor. Diyet programları düşük yağlı bir beslenme planı sunduğuna göre, neden diyet haplarına ihtiyacımız olsun?

Zayıflamak için beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmeden, egzersiz yapmadan, yağlı ve şekerli yiyecekleri ve içecekleri beslenme programımızdan çıkarmadan sadece zayıflama hapı, zayıflama sıvı içecekleri kullanarak zayıflamak mümkünse neden bu konuda tek kelime okumadık? Nerede bu mucize ilaç ve neden hala ABD, Avrupa ve Türkiye obeziteyle savaş için devlet politikaları oluşturmaya çalışıyor? Zayıflama hapları gerçekten faydalı ise neden hergün ülkemizde ve dünyada farklı zayıflama haplarının toplatılması/yasaklanması hakkında haberler okuyoruz?

Unutulmaması gereken şey, kilo kontrolü ve zayıflama sabır ve sadakat gerektiren bir süreçtir. Bedenimizi az ve sık yemeye; zararlı yiyeceklerden uzak durmaya alıştırmak ve bu konuda kararlı davranmak gereklidir. Zayıflama haplarını kullanmayı düşünüyorsanız buna alternatif olabilecek başka yöntemleri incelemeden ve uzman bir doktora danışmadan kullanmaya başlamayın.

Örneğin, tok hissetmek için zayıflama tabletleri kullanmak yerine öğün aralarında kahvenize veya ara öğünde bir küçük kase yoğurda 1 tatlı kaşığı kepek ekleyebilirsiniz. Saf kepek bugün birçok markette diyet ürün veya un reyonlarında rahatlıkla alabileceğiniz paketli bir üründür. Akşam yemeğinde az yağlı hafif bir çorba hazırlayıp çorbanıza yine kepek ekleyebilirsiniz. Kullanım önerileri genelde paketlerde yeralmakla birlikte başlangıçta günlük 30 gr önerilmektedir.

Zencefil, zerdeçal, maydanoz, biberiye sindirimi destekleyen ve metabolizmanın hızlanmasını sağlayan bitkilerdir. Yine öğün aralarında bitki çayları alınarak sindirim sistemi harekete geçirilebilir. Maydanoz suyu/çayı, enginar suyu/çayı, az miktarda sinameki çayı ve veya içeriğinde sinameki olan bir karışım çayı kullanılabilir. Mısır püskülü, kiraz sapı ve rezene yine idrar söktürücü, ödem atıcı özellikleriyle birçok zayıflama hapından daha faydalı ve doğal birer seçenektir.

Bunlar sadece yardımcı olacak birkaç tavsiyeden öteye geçemez. Doğru olan egzersiz yapmadan ve kontrollü bir beslenme programı uygulamadan kilo verilemeyeceğidir. Sağlıklı yaşlanmak sizin elinizde, karar sizin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder